Ciasteczka owsiane z jabłkiem i cynamonem
Ciasteczka owsiane idealnie nadają się na zdrowe drugie śniadanie, przekąskę, podwieczorek. Są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu.
Składniki:
– 1 jajko,
– 1 jabłko,
– 6 łyżek płatków owsianych,
– 1 łyżka miodu,
– 1 łyżeczka cynamonu,
– 1 łyżka roztopionego masła klarowanego.
Wykonanie:
Jabłko obieramy i zbieramy na tarce na grubych oczkach. Do jabłka dodajemy jajko, cynamon, roztopione masło klarowane i wszystko miksujemy. Następnie dodajemy płatki owsiane, mieszamy i odstawiamy na kilka minut. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia łyżką nakładamy porcje na ciasteczka dowolnie je formując. Wkładamy do nagrzanego do 180 st. piekarnika i pieczemy 20 min.
Idealnie smakują z mlekiem. Nasze jest owsiane dlatego nie jest śieżnobiałe.
Jak zapytałam Stasia czy były dobre odpowiedział „Żartujesz? Były przepyszne!”. To najlepsza rekomendacja.
Smacznego.
Jeśli spodobał Ci się mój wpis udostępnij go proszę, klikając UDOSTĘPNIJ.
Polub moją stronę na Facebooku www.facebook.com/coolpaki
Zajrzyj na mój Instagram www.instagram.com/coolpaki.pl
Natknęłam się na ten przepis przeglądając twoją stronę i wiem już, że muszę je zrobić. Uwielbiam ciastka owsiane, a nigdy nie robiłam ich sama. Może to znak, żeby w końcu spróbować. Nie wydaje się to takie skomplikowane, a na pewno jest duża przyjemność z ich jedzenia.